Стартує вакцинація українських заробітчан на польському кордоні: названо дату

заробітчани на польському кордоні

Щеплення буде безкоштовним і добровільним для громадян України.

Вакцинація від коронавірусної інфекції Covid-19 для громадян України, які приїжджають до Польщі з робочою метою, запланована з 8 червня на пропускному пункті “Шегині-Медика”.

Про це сьогодні, 24 травня, інформує агенція “Інтерфакс-Україна” з посиланням на міжнародну компанію з працевлаштування Gremi Personal, яка почала організацію такого процесу для своїх працівників.

За повідомленням компанії, заробітчан щепитимуть вакциною AstraZeneca і Johnson & Johnson. Щеплення буде безкоштовним і добровільним для громадян України.

“Недавнє опитування наших працівників показало, що понад 55% готові вакцинуватися, щоб мати можливість частіше відвідувати Україну і після повернення в Польщу не робити ПЛР-тести або не проходити карантин. Тим більше ми бачимо і тенденцію з боку польських підприємств, які все більше зацікавлені в працевлаштуванні у себе саме вакцинованих працівників… Ми відразу домовилися з польською медичною компанією з Ряшева, яка бере на себе всю медичну частину”, – сказав генеральний директор компанії Томаш Богдевіч.

При цьому компанія повідомила, що незабаром список прикордонних пунктів, на яких українських заробітчан щепитимуть від коронавірусу, буде розширено.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві охорони здоров’я Польщі анонсували можливість щепитися в Польщі для іноземців, які мають дозвіл на роботу, студентів, а також подружжя і дітей іноземців. Дозвіл на постійне проживання, медична страховка або наявність польського ідентифікаційного номера PESEL для щеплення не є обов’язковими.

Читайте також по цій темі:
Польща на своєму кордоні буде вакцинувати українських заробітчан

Коментувати

Попередня стаття

Війни перевізників: у Чорткові на автобусній зупинці побили водія маршрутки

Наступна стаття

На трасі Тернопіль-Скалат зіткнулися “Ланос” і “Славута”. Троє людей травмовано