У Заліщиках за їзду у стані наркотичного сп’яніння водій БМВ отримав 51000 гривень штрафу

керування у нетверезому стані, штрафи

Заліщицький районний призначив покарання для водія, який впродовж року чотири рази попався за кермом у стані наркотичного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, 20 березня цього року, у місті Заліщики поліцейські зупинили водія автомобіля “BMW 530”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій у присутності двох свідків категорично відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

24 червня 2020 року щодо даного водія Заліщицьким райсудом було застосовано адміністративне стягнення за ч. 1 ст. 130 КУпАП і 3 березня цього року було застосовано адміністративне стягнення за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Втім, не встиг суд розглянути справу про третє впродовж року нетверезе кермування, як водій знову попався на цьому ж порушенні.

20 квітня працівники поліції поблизу міста Заліщики на автодорозі М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече зупинили водія автомобіля “BMW 530”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Водій знову у присутності двох свідків відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння.

Поліцейські на нього знову склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Заліщицький районний суд два адмінпротоколи від 20 березня і 20 квітня об’єднав в одну справу і розглянув її 1 червня.

Дослідивши матеріали справи, суд постановив визнати винним водія “BMW 530” у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Рішення наразі не набрало законної сили, оскільки іще не минув 10-денний термін для можливого подання апеляції.

Нагадаємо, згідно з діючим законом за третє впродовж року нетверезе кермування передбачено також і додаткове покарання – вилучення транспортного засобу.

Втім, у даному випадку суд не застосував цієї норми, оскільки, за інформацією поліції, автомобіль “BMW 530” не перебуває у власності водія-порушника. Також у його власності немає і інших транспортних засобів.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Тернополі водій-наркоман замість штрафу отримав 15 діб арешту

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині посадовець районного військкомату попався на хабарі у розмірі 1500 доларів

Наступна стаття

На Тернопільщині перекинувся мікроавтобус. П’ятеро людей травмовано (ФОТО)