7 речей, на які обов`язково треба звернути увагу при підборі WordPress хостингу

При розгортанні нового сайту, побудованого на основі системи управління контентом (CMS) WordPress, іноді можуть виникати складнощі, здебільшого пов`язані із необхідністю узгодження налаштувань конфігураційних параметрів WordPress та налаштувань хостинг-майданчика, на якому планується розгортання веб-ресурсу.

Розглянемо ці питання більш детально.    

Особливості будови CMS WordPress

WordPress має широкий спектр застосування, починаючи від створення блогу та закінчуючи порталом новин. Платформа побудована з використанням технологій Php та MySQL, має відкритий програмний код та є вільно розповсюджуваною. 

CMS має влаштовану систему, так званих, «тем» та використовує плагіни – додаткове програмне забезпечення, котре дає змогу розширювати функціонал системи за бажанням користувача. Плагіни та теми можуть створюватися сторонніми розробниками та розповсюджуватися по мережі. Ними, по суті, і визначаються межі функціоналу цієї системи. Чим їх склад ширший, тим ширші можливості CMS у цілому.

Налагодження системи полягає у налаштуванні вказаних інструментів – тем та плагінів, а також у налаштуванні параметрів, так званого конфігураційного файлу WordPress. Саме його налаштування багато в чому визначають якість роботи сайту на конкретному хостингу.  

Що треба врахувати при підборі хостингу для сайту WordPress

Параметри хостинг-майданчику повинні відповідати певним технічним вимогам. Зазвичай провайдери описують характеристики послуг на сторінках тарифів хостингу. Перерахуємо основні з них.

Розмір оперативної пам`яті для розгортання Php скриптів (php_memory_limit). Для того, щоб не виникало помилок при роботі сайту, потрібно налаштувати параметр у відповідності із мінімальними потребами для роботи сайту. Таке значення може становити від 256 Mb до 1 Gb та вище. Усе залежить від навантаження, тобто, кількості відвідувачів. Чим їх більше, тим більшим воно повинно бути.

Час виконання Php скриптів (PHP execution_time). Чим потужніший веб-ресурс, тим більшим повинно бути значення. Для середнього рівня цілком достатньо 45 секунд. 

Максимальна кількість підключень до бази даних MySQL. Значення також залежить від навантаження. Для прикладу, для середнього рівня достатньо буде 10 тис. підключень на годину. 

Максимальна кількість баз даних. Цілком можливо, що, навіть для одного сайту може знадобитися використання кількох баз. Зазвичай, хостери дають можливість мати 10-20 баз у залежності від тарифу.  

Місце на диску. Цей параметр є критичним для тих сайтів, котрі працюють з великою кількістю зображень чи відео інформацією. На цей випадок повинно бути не менше, ніж 10-20 Gb. 

Модуль Apache (mod_rewrite). Цей модуль повинен бути встановлений на хості для всіх версій WordPress, починаючи із версії 5.1. 

Також є ряд звичних вимог, котрі можна поставити до усіх провайдерів незалежно від проекту котрий ви розгортаєте:

  • Безкоштовна цілодобова підтримка;
  • Можливість заключення офіційного договору;
  • Можливість оплачувати послуги, кількома методами;
  • Наявність резервного копіювання послуги. 

Коментувати

Попередня стаття

Паріматч: найкраще для ігор та беттингу

Наступна стаття

На Підгаєччині знищать залишки ворожої ракети