Тернопіль та майже пів області потрапили у “червону зону” карантину

Усі райони Тернопільщини потрапили на наступний тиждень у червону або помаранчеву зону карантину.

Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Під час засідання прийнято рішення про нове епідемічне зонування, яке діятиме наступного тижня із 00:00 7  вересня.

За інформацією міністра Кабінету міністрів України Олега Немчінова до червоної зони буде віднесено: міста Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області.

Місто Кременець, Борщівський, Заліщицький, Збаразький, Зборівський, Козівський, Кременецький, Лановецький, Підволочиський, Підгаєцький та Шумський райони Тернопільської області наступного тижня перебуватимуть у помаранчевій зоні карантину.

Таким чином жоден із районів Тернопільщини на наступний тиждень не потрапив у жовту зону і також жоден не потрапив у зелену зону.

Нагадаємо, для визначання зон враховують 4 показники: завантаженість ліжок у лікарнях, середня кількість тестувань у регіоні, виявлення нових випадків та динаміка зростання нових випадків інфікування.

У помаранчевій зоні карантину передабачаються такі обмеження: припинення діяльності закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів.

У червоні зоні – заборона роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, ТРЦ тощо.

Нагадаємо, від початку цього тижня у червоній зоні карантину перебувають три адміністративні одиниці Тернопільщини – міста Чортків, Бережани та Бережанський район. Втім, впродовж цього тижня в області спостерігається різке зростання кількості хворих – майже щодня близько 200 нових випадків за добу. Відтак, наступного тижня “червона зона” карантину буде розширена.

Довідково:

Загалом по Україні до червоної зони також потрапили:

– міста Івано-Франківськ, Коломия, Калуш, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;

– міста Біляївка, Ізмаїл та Болградський район Одеської області;

– міста Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області.

– місто Дубно та Костопільський район Рівненської області;

– Великобурлуцький район Харківської області;

– місто Чернівці, Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський, Новоселицький та Сторожинецький райони Чернівецької області.

– Бобровицький район Чернігівської області.

Читайте також:
На Тернопільщині за минулу добу 240 нових випадків коронавірусу, троє людей померли

Коментувати

Попередня стаття

Шахрайство у Тернополі: невідомі “кинули” валютчицю на 10000 доларів

Наступна стаття

З чим краще пити добре пиво