Школи у Тернополі не закриватимуть: як триватиме навчання у “червоній зоні”

З понеділка, 7 вересня, садочки, школи та позашкільні установи у Тернополі надалі працюватимуть.

Проте змушувати дітей відвідувати садочки чи заклади освіти ніхто не буде – це буде виключно рішення батьків та самих учнів. При цьому заклади освіти будуть працювати щодня, інформують у прес-службі Тернопільської міської ради.

З початком нового навчального року усі 32 заклади освіти Тернополя розпочали свою роботу у штатному режимі.

Але відповідно до рішення міського оперативного штабу та з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19), освітній процес для учнів 5-11 класів організований шляхом змішаного навчання – через день. Класи з наповнюваністю більше 20-ти осіб поділені на групи. Тобто одного дня до школи іде одна підгрупа класу, наступного – інша.

Натомість учням 1-4 класів дозволено відвідувати уроки цілими класами за умови запровадження двозмінного навчання, розмежування часу щодо початку занять, тривалості перерв, уникаючи скупчення учасників освітнього процесу з дотриманням протиепідемічних заходів.

Відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22 серпня 2020 року, для учнів 1-4 класів вхід та пересування приміщеннями закладу освіти дозволяється без використання захисної маски або респіратора.

Усім іншим вхід до приміщень навчального закладу дозволяється при наявності захисної маски або респіратора. Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов’язковим.

Нагадаємо,  вчора, 3 вересня, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновила карантинні зони в країні.

Згідно з прийнятим рішенням, Тернопіль та ще 7 районів області потрапили у “червону зону” карантину.

Читайте також:
Тернопіль у “червоній зоні”: тролейбуси і маршрутки будуть їздити з табличками “спецтранспорт”

Коментувати

Попередня стаття

З Тернополя до Чорткова можна доїхати за годину: як триває ремонт дороги (фото, відео)

Наступна стаття

З’їзд партії ВО “Свобода” заявив про підтримку на посаду мера Тернополя Сергія Надала