На Тернопільщині отруїли ставок – підприємець втратив риби на 210000 гривень

На одному із ставків приватного підприємця у Шумському районі раптово почала гинути риба породи білий амур.

Наразі чоловік втратив 2800 кілограм мальків на суму 210 тисяч гривень. Про це сьогодні, 29 вересня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Спочатку потерпілий сам намагався вплинути на ситуацію і з’ясувати, що стало причиною масового мору і лише 28 вересня він за допомогою звернувся до поліції.

У ході проведених слідчо-оперативних заходів стало відомо, що у підприємця нещодавно виник конфлікт із жителем сусіднього села. Останній погрожував, що риба у ставку згодом вся подохне.

Наступного дня після суперечки, в ніч з 19 на 20 вересня, в об’єктив камери відеоспостереження потрапив невідомий об’єкт, який хтось закинув у ставок.

Після цього мальки білого амура почали дохнути та підійматися на поверхню. Господар намагався врятувати рибу, виловлював мертву та кілька разів змінював воду. Проте це не зупинило втрати.

Правоохоронці разом з експертами відібрали взірці води, аби встановити причину масової загибелі риби, опитують сусідів та встановлюють причетних до злочину.

Даний факт внесений в ЄРДР згідно статті 242 частина 2 ККУ.

Читайте також:
У Чортківському районі загинув тернополянин – чоловік упав з дамби під час риболовлі

Коментувати

Попередня стаття

«Я маю чіткий план, як вкласти гроші в ідею, візію», – Леонід Бицюра про своє бачення розвитку міста

Наступна стаття

Через дощі та реконструкцію русла річки у Тернополі затопило парк і набережну (ФОТО)