Жахлива аварія біля Бучача: брила льоду зірвалася із кузова вантажівки і впала на легковий автомобіль

Фото ілюстративне

Прикра зимова дорожньо-транспортна пригода сталася на Бучаччині – брила льоду зірвалася з кузова вантажівки і впала на легковий автомобіль, що їхав поруч.

Випадок трапився 11 січня цього року на 78 кілометрі дороги Тернопіль-Бучач-Івано-Франківськ, тобто неподалік від Бучача.

Як зазначається у матеріалах судової справи, водій вантажівки МАН не був уважним, не стежив за правильністю розміщення та кріпленням вантажу, внаслідок чого під час руху відбулося падіння брили льоду із кузова транспортного засобу на легковий автомобіль “Пежо Експорт”.

На щастя, у результаті цієї аварії обійшлося без жертв. Але автомобіль “Пежо Експорт” отримав механічні ушкодження.

Працівники поліції за фактом даного інциденту склали адміністративний протокол на водія вантажівки.

Цікаво, що у водія вантажівки посвідчення водія було видане на одне прізвище, а паспорт у нього – на інше прізвище. Тож справу можна було закрутити так, щоб принаймні затягнути час і дочекатися її закриття у зв’язку із закінченням терміну давності відповідальності за адміністративні порушення.

Але водій вантажівки МАН у судовому засідання визнав свою провину у спричиненні ДТП та розкаявся у вчиненому.

Також він прояснив і ситуацію з невідповідністю даних у посвідченні водія та паспорті – після одруження поміняв прізвище, але посвідчення водія не змінював.

Врешті решт, дослідивши матеріали справи та схему ДТП, Бучацький районний суд прийшов до висновку, що в діях водія вбачаються ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст.124 КУпАП.

Відтак, 27 січня цього року суд постановив визнати водія вантажівки МАН у вчиненні ДТП з матеріальними збитками та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 340 гривень.

Окрім цього водій-винуватець має сплатити іще судовий збір у розмірі 454 гривні.

Читайте також:
П’яний водій відмовився від проходження тесту на алкоголь, бо боявся коронавірусу. Що вирішив суд

Коментувати

Попередня стаття

Врятуйте сердечко Волинець Марії: термінової допомоги потребує маленька дівчинка з Тернополя

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 1 лютого