Служба автомобільних доріг уклала договір з “Онуром” на ремонт автошляху від Бережан до Тернополя

Ремонтні роботи мають бути виконані до 31 грудня цього року

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області уклала договір на проведення поточного середнього ремонту дороги державного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка на ділянці км 97+428 – км 145+133.

Угоду на суму 1 119 630 000 гривень сьогодні, 1 березня, підписано із Товариством з обмеженою відповідальністю “ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ”. Про це повідомляється у системі “Прозорро”.

Нагадаємо, аукціон з обрання кращої тендерної пропозиції відбувся 5 лютого цього року.

Перемогу в аукціоні здобула компанія з турецькими інвестиціями “Онур”, яка запропонувала найнижчу ціну.

Окрім “Онуру” участь в аукціоні приймала іще одна компанія – ТзОВ “Спільне українсько-німецьке підприємство “Автострада”.

Згідно з умовами тендеру, переможець має здійснити поточний середній ремонт дороги державного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка на ділянці км 97+428 – км 145+133 у період до 31 грудня 2021 року. Ділянка траси М-12 від 97 до 145 кілометра – це ділянка орієнтовно від Бережан і до Тернополя.

Кілька місяців тому президент Володимир Зеленський заявив, що до 30-річчя незалежності України, в межах програми “Велике будівництво” планується відкрити найдовшу трасу в Україні М30 протяжністю 1400 км, яка з’єднає Львівську і Луганську області.

Новий маршрут М-30 об’єднає дві існуючі дороги міжнародного значення М-12 (Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка) та М-04 (Знам’янка – Луганськ – Ізварине). На Тернопільщині ця траса пролягатиме в межах дороги М-12 через Бережани, Козову, Тернопіль і Підволочиськ.

Ділянку цієї траси від Тернополя до Підволочиська було відремонтовано у 2018 році. Тому цього року ремонтуватимуть від Бережан до Тернополя. Також окремий тендер буде оголошено на ремонт Об’їзної дороги у Тернополі від вулиці Бережанської до вулиці Протасевича.

Кілька днів тому під час засідання Ради розвитку громад та територій Президент України Володимир Зеленський заявив, що трасу М30 і розв’язки на Тернопільщині точно збудують у 2021 році, хоча поставлене завдання виконати ці роботи іще до 24 серпня, тобто до 30-річчя Незалежності України.

У Службі автомобільних доріг у Тернопільській області повідомили, що ремонтні роботи на автошляху Бережани-Тернопіль розпочнуться о другій половині березня. Починатимуть від села Підгородє, що поблизу Тернополя, і рухатимуться на захід до Бережан.

Читайте також:
З 1 березня пенсії зростуть на 11% для 8 мільйонів українців

Коментувати

Попередня стаття

У Почаєві затримали 30-річного чоловіка, який працівникам поліції погрожував вбивством

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 2 березня