На Тернопільщині суд покарав чоловіка, який з позитивним тестом на COVID їхав автобусом до Польщі

17 тисяч гривень штрафу дав Підгаєцький районний суд чоловіку, який, маючи позитивний тест на COVID-19, вирушив у поїздку до Польщі.

Свої дії чоловік пояснив тим, що про позитивний  результат він не знав, а  отриману довідку, написану англійською, прочитати не зміг.

Про це йдеться у постанові райсуду від 17 травня. Як зазначено у документі, чоловіка потягнули до суду за те, що самовільно залишив місце самоізоляції, маючи позитивний тест на COVID-19. Зокрема,  поїхав рейсовим автобусом з Тернополя до контрольно-пропускного пункту «Краковець» для того, щоб перетнути кордон України з Республікою Польща, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.1 ст.44-3 КУпАП “Порушення правил щодо карантину людей”.

Сам фігурант справи на судове засідання не з’явився. Однак у письмових поясненнях, долучених до матеріалів справи, він зазначив, шо 1 березня 2021 року поїхав до  Тернополя, щоб здати тест на коронавірус для виїзду за кордон в діагностичному центрі.

3 березня отримав тест з результатом та того ж дня о 19 год. вирушив рейсовим автобусом в сторону кордону Республіки Польща. Свої дії пояснив тим, що про позитивний результат тесту не знав, оскільки в діагностичному центрі про це йому ніхто не повідомив, а довідку з результатом тесту прочитати не міг, оскільки така виконана англійською мовою, якою він не володіє.

кордон, тест на ковід

Такі дії, на думку суду, є безвідповідальними та такими, що несуть загрозу для життя та здоров`я оточуючих людей. Самі ж пояснення суд оцінив критично, назвавши їх такими, що спрямовані на ухилення від відповідальності.

Відтак, дослідивши матеріали справи, суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст.44-3 КУпАП  та присудив 17 тис. грн штрафу.

Наразі рішення законної сили не набрало. Оскаржити її можуть протягом 10 днів з дня винесення.

Цікаво, що через одного інфікованого пасажира в ніч з 3 на 4 березня у пункті пропуску “Краковець” завернули назад в Україну увесь автобус – до Польщі не змогли потрапити двоє водіїв і понад 20 пасажирів. Також схожий випадок на початку березня трапився і на пункті пропуску Ягодин-Дорогуськ, що  у Волинській області.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
За дискотеку у “Бункері” козівський підприємець отримав 34000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На Бучаччині п’яний водій автомобіля в’їхав у трактор і після цього заснув за кермом

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 21 травня