На трасі Львів-Тернопіль перекинувся автомобіль. Водій отримав 34000 гривень штрафу

керування у нетверезому стані, штрафи

Зборівський районний суд призначив покарання для водія, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, 8 квітня цього року на трасі Тернопіль-Львів поблизу Зборова трапилося ДТП.

Близько четвертої години ночі 37-річний житель одного із сіл Зборівської ОТГ, перебуваючи за кермом легкового автомобіля марки “Ауді А3”, не обрав безпечної швидкості руху, виїхав на зустрічну смугу та допустив перекидання транспортного засобу.

У результаті аварії автомобіль отримав механічні ушкодження, а водій – незначні травми.

Після надання медичної допомоги чоловік відмовився від госпіталізації, від проходження експертизи на встановлення ступеню тяжкості отриманих травм теж відмовився.

Тому кримінальне провадження за даним фактом не порушували – винуватця ДТП притягнули лише до адміністративної відповідальності.

Але, чоловік перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння в установленому законом порядку відмовився.

Отож, на водія склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Дослідивши матеріали справи, Зборівський районний суд 8 червня постановив визнати винним водія “Ауді А3” у вчиненні вказаних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім того порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Читайте також:
Поблизу Бережан п’яний водій скоїв ДТП. Як його покарали?

Коментувати

Попередня стаття

Покерные комбинации и их старшинство в таких играх PokerMatch

Наступна стаття

Двох 16-річних юнаків, які зникли під час рибальства на Дністрі, знайшли мертвими