У Козові судили жінку, яка посіяла на городі занадто багато маку

мак на городі

Козівський районний суд призначив покарання для жінки, у якої на городі виявили посів снодійного маку.

Як вбачається із матеріалів справи, у квітні минулого року пенсіонерка, жителька села Яструбове Козівського району, на двох городах посіяла насіння снотворного маку.

Впродовж травня-липня жінка доглядала за сходами маку, спушувала землю, прополювала та проріджувала рослини маку з метою доведення їх до стадії достигання, тобто незаконно займалася їх вирощуванням.

16 липня минулого року під час проведення обшуку працівниками поліції на присадибних ділянках вказаної жінки виявили 653 рослини снотворного маку.

Таким чином, своїми умисними діями, що виразилися у незаконному посіві та вирощуванні снотворного маку в кількості більше 500 рослин, жінка вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.310 КК України.

Жителька села Яструбове беззастережно визнала свою провину і уклала угоду з прокурором, згідно з якою погодилася понести покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 3 роки із встановленням іспитового строку, який визначить суд.

Козівський районний суд 16 червня ухвалив затвердити угоду між обвинуваченою та прокурором і визнав жінку винною у вчиненні кримінального порушення, передбаченого ч. 2 ст. 310 КК України та призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 3 роки.

Відповідно до ст.75 КК України, суд звільнив пенсіонерку від відбування покарання у виді трьох років позбавлення волі і встановив їй іспитовий строк тривалістю один рік.

На жінку на час іспитового терміну покладені наступні обов’язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Нагадаємо, згідно чинного законодавства, за вирощування рослин снотворного маку у кількості до 100 штук передбачена адміністративна відповідальність – штраф у розмірі від 306 до 1700 гривень.

За вирощування рослин снотворного маку у кількості понад 100 штук настає уже кримінальна відповідальність: штраф у розмірі від 1700 до 8500 гривень у випадку вирощування від 100 до 500 рослин снодійного маку і позбавлення волі терміном від 3 до 7 років у випадку повторного порушення або у випадку вирощування рослин снодійного маку у кількості понад 500 штук.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Бучачі судили чоловіка, який із сейфу магазину вкрав понад 40000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Учні Новоставської ЗОШ відвідали з екскурсією ФГ “Гадз” (ФОТО)

Наступна стаття

У Заліщиках з’явилася цікава фотозона (ФОТО)