Чортківський поліцейський, який попався на хабарі, отримав 34000 гривень штрафу

хабар, новини Тернопільщини

34000 гривень штрафу дав суд колишньому патрульному поліцейському, що погорів на 8000 гривень хабаря.

Чоловік погодився знищити адмінпротокол, складений на водійку за нетверезе керування.

Про це йдеться у вироку Чортківського райсуду від 17 червня. Як випливає з матеріалів справи, чоловік, обіймаючи на той час посаду старшого інспектора – чергового сектору реагування патрульної поліції Чортківського ВП ГУ НП у Тернопільській області, 10 вересня 2020 при попередній домовленості зустрівся із водійкою, на яку був складений протокол, та її свекром.

Під час розмови він поставив вимогу перекинути на банківський рахунок 8 тис. грн задля впливу на прийняття рішення  поліцейськими, які його складали, щодо не скерування протоколу до суду, а його знищення.  Гроші він отримав на картку того ж дня. Таким чином, він вчинив злочин за ч.2 ст. 369-2 КК “Зловживання впливом”.

Надалі, ще на стадії досудового розслідування обвинувачений пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою. 17 червня суд її і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину і призначив узгоджене сторонами покарання – 2000 неоподаткованих мінімумів, тобто 34 тис. грн. Гроші, які були предметом злочину, суд розпорядився повернути законному володільцю – СБУ.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

До слова, фігурант справи звертався до суду в з позовом до Головного управління Нацполіції в Тернопільській області про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку, однак програв справу.

Читайте також:
Наркотичний рекордсмен: у Заліщиках водій за місяць отримав два штрафи по 51 000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Через 15 років здався поліції водій, який поблизу Тернополя збив на смерть двох дівчат

Наступна стаття

Як потрапити на матч Україна – Англія у Римі і для кого це можливо?