Екс-голова Козівського районного суду за хабар отримав 6 років позбавлення волі

хабар, суддя

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок колишньому голові Козівського районного суду Тернопільської області та адвокату, викритим в одержанні $2 тис. неправомірної вигоди.

Про це сьогодні, 2 вересня, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як повідомляється, суддя одержав хабар за ухвалення рішення на користь третьої особи про відмову в задоволенні подання кримінально-виконавчої інспекції про скасування її звільнення від покарання з випробуванням.

“Суд погодився з доводами прокурора САП і визнав зазначених осіб винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. За вироком суду колишньому судді призначено покарання у вигляді шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років із конфіскацією майна”, – йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що його спільницю засудили до п’яти років позбавлення волі з забороною займатися адвокатською діяльністю терміном на два роки з конфіскацією половини належного їй майна.

“Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржено протягом 30 днів з моменту його проголошення”, – уточнюють у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Слід зауважити, що голова Козівського районного суду Михайло К. попався на хабарі іще у квітні 2016 року. Втім, вирок суду призначено тільки тепер.

хабар суддя, Михайло Кренцель

Читайте також:
За 1000 доларів хабаря посадовець Держпродспоживслужби отримав 42500 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Вроцлаві загинув 25-річний українець: поліцейські його били і душили

Наступна стаття

“Авакс-проф” виграв тендер на ремонт дороги Андрушівка – Стіжок