У Бережанах судили чоловіка, який на городі виростив 1300 рослин маку

поле маку

Бережанський районний суд призначив покарання для чоловіка, який на городі вирощував мак.

Як вбачається із матеріалів справи, земельну ділянку площею 0,05 га виявили в урочищі “Травка” у селі Пліхів, що на Бережанщині.

У квітні цього року власник на цій ділянці посіяв мак. Потім доглядав за посівом, просапуючи міжряддя. Такі дії чоловіка розцінили як незаконне вирощування рослин снодійного маку.

У липні поліцейські виявили дану ділянку і вилучили з неї 1322 рослин снодійного маку. Чоловік пояснив, що вирощував мак у кулінарних цілях.

Дії мешканця Бережанщини кваліфікували за ч. 2 ст. 310 Кримінального Кодексу України (незаконне вирощування снотворного маку у кількості понад 500 рослин).

За таке порушення передбачене покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

Обвинувачений визнав свою провину та уклав угоду з прокурором про визнання винуватості.

Дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд 3 вересня затвердив цю угоду і ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 ККУ, та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Але відповідно до ст. 75 КК України суд вирішив звільнити чоловіка від відбуття покарання з іспитовим строком терміном в 1 рік.

Нагадаємо, стаття 75 Кримінального кодексу України передбачає, що для осіб, засуджених терміном до 5 років (за винятком корупційних злочинів), зважаючи на обставини справи, можна приймати рішення про звільнення від відбування покарання з призначенням іспитового терміну.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Подружжя, яке катувало чоловіка і довело його до смерті, отримало умовні терміни

Коментувати

Попередня стаття

3,4 проміле – у Кременці п’яний водій на скутері втікав від поліції, але не втік

Наступна стаття

У Польщі у результаті ДТП загинули двоє українців