На Підгаєччині неповнолітній мотоцикліст за п’яну їзду отримав 17000 гривень штрафу

дтп, мотоцикл

Підгаєцький районний суд призначив покарання для неповнолітнього, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції був зафіксований 28 серпня цього року. На автодорозі Підгайці – Литвинів правоохоронці зупинили неповнолітнього водія мотоцикла, який порушував правила дорожнього руху.

Згодом при спілкуванні у кермувальника помітили ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки мотоцикліст відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні мотоцикліст своєї провини не визнав. Казав що був тверезим. А від проходження огляду відмовився, бо настрашився, оскільки є неповнолітнім і не знав що таке “драгер”. Також не знав про відповідальність, яка настає у випадку від проходження огляду на стан сп’яніння. І також наголошував на тому, що на місці зупинки не було свідків.

Однак суд, дослідивши матеріали справи, в тому числі і відеозапис з місця події, постановив неповнолітнього мотоцикліста визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і рішення Підгаєцького районного суду набрало законної сили.

Слід зауважити, що відповідно до чинного законодавства, стосовно осіб, які не досягли 18-річного віку за порушення ст. 130 КУпАП можна на загальних підставах застосувати покарання у вигляді штрафу або ж, зважаючи на обставини справи, можна застосувати покарання у вигляді попередження.

Отож, якби вказаний мотоцикліст визнав свою провину та розкаявся у вчиненому, то міг би сподіватися у суді на отримання попередження.

Але він пробував довести свою невинуватість, аргументи його виявилися непереконливими для суду, і як наслідок – 17000 гривень штрафу.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
На Збаражчині не змогли покарати п’яного водія, який буянив після ДТП

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі п’яна жінка скоїла ДТП та розбила вікно у патрульному авто

Наступна стаття

Увага, розшук: у Тернополі зникла 10-річна дівчинка (ФОТО)