У Підгайцях у центрі міста спіймали п’яного водія мотоблоку і дали йому 17000 грн штрафу

алкотестер, драгер

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія мотоблоку, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 13 вересня цього року у місті Підгайці. Ввечері, близько 21.20, на вулиці Шевченка поліцейські зупинили водія мотоблоку “Зубр”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки водій відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні чоловік своєї провини не визнав. Пояснював, що того дня не вживав алкоголю.

А від проходження огляду на місці зупинки відмовився, бо не знав наслідків такої відмови. Пояснював, що поліцейські йому не пропонували пройти огляд у медичному закладі. Чоловік просив суворо його не карати з урахуванням того, що ані він, ані його дружина ніде не працюють та не мають постійних джерел доходів.

Втім, на відеозаписі з нагрудної камери поліцейських було зафіксовано, що чоловікові таки пропонували пройти огляд у медзакладі, але той відмовився.

Дослідивши матеріали справи, Підгаєцький районний суд постановив водія мотоблоку визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Термін апеляційного оскарження уже минув і рішення суду набрало законної сили.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
На Підгаєччині неповнолітній мотоцикліст за п’яну їзду отримав 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 27 жовтня

Наступна стаття

У жителя Заліщицької громади вкрали з автомобіля 75000 гривень