2 проміле: на Підгаєччині спіймали п’яного водія мопеда і дали йому 17000 гривень штрафу

драгер, алкоголь

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який перебував за кермом двоколісного транспортного засобу у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 7 вересня цього року у селі Голгоча. Працівники поліції зупинили водія мопеда “Sabur”, який порушував правила дорожнього руху. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Водієві запропонували пройти огляд на стан сп’яніння. Чоловік погодився. Результат – 2,08 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

На відеозаписі, доданому до матеріалів справи, чоловік визнає, що вжив багато алкоголю перед тим як сісти за кермо.

Отож, Підгаєцький районний суд, дослідивши матеріали справи, постановив водія мопеда визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і рішення суду набрало законної сили.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Підгайцях у центрі міста спіймали п’яного водія мотоблоку і дали йому 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Тернопіль – серед лідерів в Україні за відкритістю даних

Наступна стаття

У Тернополі у квартирі виявили тіла двох мертвих жінок