На Шумщині п’яний водій заснув за кермом, виїхав на зустрічну і скоїв ДТП

ДТП, новини Тернопільщини

Шумський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 24 вересня цього року на трасі Р-26 Острог – Кременець. У вечірню пору поблизу села Новостав Шумської міської територіальної громади водій автомобіля “Опель Комбо” не дотримався бокового інтервалу та допустив зіткнення із зустрічним автомобілем “Рено Меган”.

У результаті зіткнення обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець автопригоди перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Опеля” в установленому законом порядку у присутності двох свідків відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Пояснив, що перед тим як сісти за кермо випив пива. Думав, що пиво безалкогольне, а воно виявилося таки алкогольне. А під час руху автомобіля відчув себе дуже втомленим від роботи і заснув за кермом. До тями прийшов тоді, коли зрозумів, що сталася ДТП з участю його автомобіля. Після автопригоди зрозумів, що виїхав на смугу зустрічного руху і сталося зіткнення з іншим автомобілем.

Врахувавши ці пояснення та вивчивши інші матеріали справи, Шумський районний суд постановив водія “Опеля” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП та ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і рішення суду набрало законної сили.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Заліщиках п’яний водій не зумів втекти від поліції, але таки втік від штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Водій, який у Кровінці заїхав в огорожу і втік з місця ДТП, отримав усне зауваження

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 2 листопада