2,78 проміле: поблизу Шумська п’яний водій “Фольксвагена” в’їхав у бетонну опору

ДТП

Шумський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 18 серпня цього року у селі Новостав, що на Шумщині. На автодорозі Острог – Кременець водій легкового автомобіля “Фольксваген Пассат” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керування та допустив наїзд на бетонну опору інженерних споруд.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження, а у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події за допомогою алкотестеру. Результат – 2,78 проміле, що майже у 16 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Від проходження повторного огляду у медичному закладі водій категорично відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе водіння).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, тому суддя розглянув справу без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, Шумський районний суд постановив водія “Фольксвагена” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
На Шумщині п’яний водій заснув за кермом, виїхав на зустрічну і скоїв ДТП

Коментувати

Попередня стаття

2,9 проміле: на Зборівщині п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 8 листопада