У Заліщиках судили чоловіка, який за 300 доларів купив собі фальшиве водійське посвідчення

поліцейське авто

Мешканець Заліщицького краю 8 років користувався фальшивим водійським посвідченням і лише нещодавно поліцейські виявили підробку. 

Заліщицький районний суд призначив покарання для чоловіка, який пред’явив поліцейським фальшиве водійське посвідчення.

Як вбачається із матеріалів справи, житель села Ворвулинці Товстенської ОТГ іще у 2013 році, перебуваючи у місті Заліщики, за 300 доларів придбав собі водійське посвідчення з категоріями В, В1, С і С1.

Особа, яка підготувала і продала підроблений документ, не встановлена слідством.

Так ось, маючи на руках підроблений документ, житель села Ворвулинці їздив автомобілями марки “КАМАЗ” та “ВАЗ 2105”. Тільки впродовж останніх двох років його кілька разів зупинили поліцейські і щоразу водій показував підроблене посвідчення.

Останній такий випадок трапився 15 серпня цього року у Заліщиках. На вулиці Гайворонського поліцейські зупинили водія “ВАЗ 2105”, який під час перевірки документів пред’явив фальшиве водійське посвідчення.

Правоохоронці виявили підробку і порушника притягнули до відповідальності за ч.5 ст. 27 ККУ (сприяння у вчиненні злочину), ч.1 ст. 358 КК України (підроблення документів) і ч.4 ст.358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

1 жовтня цього року обвинувачений уклав угоду з прокурором про визнання винуватості у вчинення кримінальних правопорушень.

18 жовтня Заліщицький районний суд затвердив цю угоду, визнав чоловіка винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення 30-денного терміну апеляційного оскарження.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
Покарали за хабар, а за п’яну їзду – не змогли: у Кременці судили водія, який давав поліції 500 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Покарали за хабар, а за п’яну їзду – не змогли: у Кременці судили водія, який давав поліції 500 гривень

Наступна стаття

Обслуговування автомобілів: де купити найякісніші деталі