2,39 проміле: поблизу Скалата спіймали дуже п’яного скутериста і дали йому 17000 грн штрафу

скутер

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія скутера, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 3 липня цього року у селі Полупанівка Скалатської ОТГ. Поліцейські зупинили водія скутера “Хонда” на транспортному засобі якого не було номерного знаку.

Під час спілкування у 38-річного жителя Полупанівки були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,39 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння).

Від проходження повторного огляду у медичному закладі кермувальник відмовився. У поясненнях до протоколу написав: “випив 50 грам”.

Це пояснення суд розцінив, як зізнання у вживанні алкоголю.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Підволочиський районний суд постановив водієві скутера визнав винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень без позбавлення права керування транспортними засобами. Порушник ніколи не отримував водійського посвідчення, тому до нього не могли застосувати додаткове покарання.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
Житель Зборівщини просив не карати його за п’яну їзду, а суд взяв і послухав

Коментувати

Попередня стаття

У Києві СБУ викрила дві нові групи COVID-аферистів: клієнтів шукали через “телеграм-ботів”

Наступна стаття

У Бережанах спіймали п’яного водія за кермом, але не змогли його покарати