2,22 проміле: у Гусятині водій “Ланоса” двічі за місяць попався п’яним за кермом

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія, який двічі керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, перший факт порушення було зафіксовано 25 квітня цього року у Гусятині. Ввечері, близько 21.30, на вулиці Тарнавського поліцейські зупинили водія автомобіля “Деу Ланос”, який перебував за кермом з явними ознаками нетверезості.

Огляд проводився на місці зупинки за допомогою алкотестеру. Результат – 2,22 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Не встиг суд розглянути справу по першому випадку, як цей же водій “Ланоса” знову попався поліцейським у стані алкогольного сп’яніння. 1 червня, близько другої години ночі” його зупинили у Гусятині на вулиці Лепкого.

На цей раз кермувальник “Ланоса” відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння як на місці зупинки, так і у медичному закладі.

На порушника склали іще один протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП – саме за ч. 1, оскільки по квітневому випадку іще не було судового рішення.

Матеріали справи направили на розгляд у суд. Згідно чинного законодавства, якщо в одному суді в одного судді на розгляді перебуває одночасно кілька справ щодо однієї і тієї ж особи, то ці справи об’єднуються в єдине провадження і покарання призначається за найбільш значиме із числа доведених порушень.

Тому водієві “Ланоса” пощастило в тому плані, що за два порушення, допущений впродовж майже одного місяця, він отримав одне покарання.

Адвокат водія подав до суду клопотання з проханням закрити справу за відсутністю складу порушення. Мовляв, поліцейські при складанні протоколу допустили грубі порушення, перевищили свої повноваження, безпричинно зупинили автомобіль і т. д.

Однак, дослідивши усі матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Гусятинський районний суд постановив водія “Ланоса” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і 7 листопада постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
2,39 проміле: поблизу Скалата спіймали дуже п’яного скутериста і дали йому 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Житель Лановеччини, який палицею забив собаку, отримав 17000 гривень штрафу

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 20 листопада