У Бережанах водій “Жигулів” випив у межах похибки і отримав 17000 гривень штрафу

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 7 вересня цього року у місті Бережани.

Ввечері, близько 22.00, на вулиці Львівській правоохоронці зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”). При спілкуванні поліцейські запідозрили, що кермувальник може перебувати у стані алкогольного сп’яніння. Запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння. Той погодився і отримав результат – 0,22 проміле, при допустимих 0,2 проміле. Тобто це лише на 0,02 проміле вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав повністю, про що подав відповідну заяву.

Отож, дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Слід зауважити, що алкотестери мають похибку у розмірі 0,02-0,04 проміле. Зазвичай навіть при результатах 0,23 чи 0,24 проміле адвокати у судах просять закрити справи щодо своїх клієнтів, бо мовляв це показник у межах похибки і часто судді прислухаються до цього.

Тобто бережанський водій міг стверджувати, що його результат в межах похибки, але він визнав свою провину і отримав покарання.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Бережанах спіймали п’яного водія за кермом, але не змогли його покарати

Коментувати

Попередня стаття

У Бучацькій лікарні серед ночі забракло електроенергії: рятували пацієнтку на кисневій підтримці

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 21 листопада