3,9 проміле: на Зборівщині спіймали дуже п’яного скутериста і дали йому 17000 грн штрафу

скутер

Зборівський районний суд призначив покарання для водія скутера, який керував транспортним засобом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 25 жовтня цього року у селі Чорний Ліс Залозецької територіальної громади.

Поліцейські зупинили водія скутера, який керував транспортним засобом без номерного знаку. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 3,9 проміле, що майже у 20 разів вище допустимої норми і вважається дуже сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Зборівський районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами, оскільки той ніколи не отримував водійського посвідчення.

Термін апеляційного оскарження уже минув і 22 листопада постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У Зборові судили тракториста, який за п’яну їзду давав поліції 400 гривень хабара

Коментувати

Попередня стаття

На Бережанщині чоловік продавав пиво без ліцензії і отримав 17000 грн штрафу

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 2 грудня