У Ланівцях за п’яне ДТП водій отримав 10 діб арешту

наручники

Лановецький районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 28 липня цього року у місті Ланівці. До речі, якраз цього дня у Ланівцях світкували День міста.

Так ось, ввечері, близько 23.30, на вулиці Вишнівецькій водій легкового автомобіля “MERCEDES-BENZ 211” під час обгону не дотримався безпечного інтервалу та допустив зіткнення з вантажівкою DAF.

У результаті аварії, на щастя, обійшлося без травмованих, але обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Після скоєння ДТП водій “Мерседесу” залишив місце події, а потім ще й не зупинився на вимогу поліцейських, які подавали сигнал зупинки за допомогою проблискових маячків червоного та синього кольору.

Згодом шляхом переслідування порушника все ж таки зупинили. У водія “Мерседесу” були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці зупинки. Результат – позитивний.

На порушника склали чотири адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП), за ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій визнав свою провину у вчиненні зазначених порушень.

При обранні покарання суд врахував характер вчинених порушень, особу порушника, ступінь його вини та його майновий стан.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд постановив водія “Мерседесу” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді 10 діб адміністративного арешту.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова судді набрала законної сили.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
2,92 проміле: у Тернополі поблизу автовокзалу п’яний водій скоїв ДТП. Як його покарали?

Коментувати

Попередня стаття

Робота в Гусятині: 10 свіжих вакансій із найбільшою зарплатою

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 14 грудня