2,5 проміле: у Великому Ходачкові спіймали п’яного водія, але не змогли його покарати

Козівський район, Великий Ходачків

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 31 жовтня 2021 року у селі Великий Ходачків. На автодорозі Бережани – Тернопіль працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2109”, який порушував правила дорожнього руху – керував транспортним засобом із технічними несправностями, а саме було відсутнє ліве бокове дзеркало заднього виду.

Після зупинки поліцейськими водій не увімкнув сигнал аварійної зупинки, а також під час руху не був пристебнутий паском безпеки.

Окрім того у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,52 проміле, що майже у 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На водія поліцейські винесли постанову за вчинення порушень, передбачених ч.5 ст. 121, ч.1 ст. 121 та ч.2 ст. 122 КУпАП,  а також склали на нього адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Після складення протоколу чоловіка від керування автомобілем відсторонили шляхом передачі право керування іншому водієві.

У судовому засіданні водій автомобіля “ВАЗ 2109” своєї провини у нетверезому кермуванні не визнав. Пояснив, що поліцейські на місці зупинки не показали йому свідоцтва про повірку драгера, тому він не погодився з отриманим результатом. Також йому не пропонували пройти огляд у медичному закладі і це зафіксовано на відео. Тому водій просив закрити справу.

Досліджуючи матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, суд зауваження водія визнав слушними і взяв їх до уваги.

У підсумку Тернопільський міськрайонний суд постановив адміністративну справу щодо водія автомобіля “ВАЗ 2109” закрити у зв’язку з відсутністю в його діях порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Строки апеляційного оскарження уже минули і у грудні постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
На Теребовлянщині п’яний водій перекинувся на вантажівці і потім втік з лікарні

Коментувати

Попередня стаття

Священника з Лановеччини Олексія Філюка нагородили орденом

Наступна стаття

Протокол заради галочки: у Хоросткові спіймали водія напідпитку, але не змогли його покарати