У Почаєві майже тверезий водій отримав 17000 гривень штрафу

алкотестер, драгер

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 11 жовтня 2021 року у місті Почаєві. Зранку, близько 10.00, на вулиці Кременецькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2102” (“Жигулі”), який порушував правила дорожнього руху, а саме не був пристебнутий паском безпеки.

Під час спілкування правоохоронці запідозрили, що водій може перебувати нетверезим і запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння.

Кермувальник погодився це зробити на місці зупинки. Алкотестер показав результат 0,4 проміле, що лише на 0,2 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій не погодився із отриманим результатом. Тому було проведено додатковий огляд у Почаївській лікарні. Результат огляду у лікарні – 0,29 проміле, що лише на 0,9 проміле вище допустимої норми і це теж вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

На кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2102” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій апеляційної скарги не подавав і 14 грудня постанова судді набрала законної сили.

Керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння це звісно ж зло, але караючи водія за 0,29 проміле у Кременецькому суді мали б згадати і про всіх тих, кого не змогли покарати за 2 і вище проміле.

Та й зрештою, не пристебнутий пасок безпеки – це доволі непереконливий привід для зупинки, бо при русі автомобіля помітити це порушення практично неможливо.

Читайте також:
3,2 проміле – у Кременці спіймали дуже п’яного водія. Як його покарали?

Коментувати

Попередня стаття

На Зборівщині злодій підібрав ключі і заліз до чужого житлового будинку

Наступна стаття

На Чортківщині перекинулася вантажівка, яка перевозить бензин (ОНОВЛЕНО)