Кримінал на Підгаєччині: син стояв “на атасі”, а батько пішов на крадіжку

На Підгаєччині батько пішов на крадіжку, прихопивши у помічники свого неповнолітнього сина. Історія завершилась угодою з прокуратурою та умовним покаранням.

Про це йдеться у вироку Підгаєцького райсуду від 14 грудня 2021 року. Фігурант справи – уродженець Криму, неодружений, непрацюючий, житель Підгаєччини, не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, обвинувачений разом із сином на початку серпня 2021 року прийшли до нежитлової будівлі (кафе-бар) у  селі Завалів на вул. Центральна. Чоловік сказав сину чекати біля будівлі, а сам пішов у напрямку вхідних дверей. Далі проник у приміщення, де із циркулярного станка від’єднав асинхронний трифазний електродвигун, потужністю 5,5 кВт, 1500 об/хв. Його викотив за двері, після чого разом із сином поклали на тачку та повезли додому.

Таким чином, обвинувачений заподіяв шкоди власнику двигуна на 2890 грн. А його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.3 ст. 185 КК, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднана із проникненням в інше приміщення.

До суду справа пішла уже з укладеною угодою про визнання винуватості між обвинуваченим та прокуратурою. 14 грудня суд її і затвердив.

Він визнав чоловіка винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання. Йдеться про 3 роки тюрми, звільнення від їхнього відбування, призначення 1,5 року іспитового строку. Вирок поки що законної сили не набрав.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Теребовлі суд покарав іще двох мам, чиї діти поламали крісла на стадіоні

Коментувати

Попередня стаття

Польза для здоровья бутилированной воды

Наступна стаття

У лісах Бережанщини спіймали браконьєра, який застрелив козулю