У Теребовлі суд покарав іще двох мам, чиї діти поламали крісла на стадіоні

Теребовлянський районний суд розглянув ще дві справи щодо матерів, чиї діти поламали пластикові крісла на новозбудованому стадіоні в селі Боричівка.

Одна проігнорувала виклик до суду і отримала штраф, інша – з’явилась, розкаялась і отримала усне зауваження.

Нагадаємо,  цього року у рамках програми президента “Велике будівництво” у селі Боричівка, що поблизу Теребовлі, збудували новий стадіон вартістю близько 20 мільйонів гривень. Урочисте відкриття спортивного комплексу відбулося наприкінці вересня, а вже 10  жовтня невідомі поламали крісла.

Згодом з’ясувалося, що порушення вчинили кілька підлітків. А 10 листопада райсуд розглянув справу щодо матері одного із підлітків та закрив провадження, обмежившись усним зауваженням. Про це йшлося у статті “Вандалізм на стадіоні у Боричівці: суд призначив покарання для одного із хуліганів”.

30 листопада суд розглянув справу щодо матері другого підлітка. Як вбачається із постанови суду, 10 жовтня 2021 року, близько 22.00, вона неналежним чином виконувала свої батьківські обов`язки щодо неповнолітнього сина, 2007 року народження, оскільки той розпивав алкоголь на стадіоні та вчинив дрібне хуліганство, поламавши крісла.

Так як підліток не досяг віку притягнення до адмінвідповідальності, то до суду, зокрема за ч.3 ст. 184 КУпАП, покликали його матір. Але до суду вона не з’явилась і не скористалась своїм правом дати пояснення. Тому суд розглянув справу без неї. Він визнав її винуватою у вчиненні вищезгаданого адмінправопорушення щодо неналежного виконання батьківських обов’язків та присудив 850 гривень штрафу. Також суд сказав стягнути з неї 454 грн судового збору.

Постанову щодо матері ще одного із підлітків суд виніс на початку грудня. Як вбачається із неї, жінку також судили за неналежне виконання батьківських обов’язків щодо неповнолітнього 15-річного  сина, який 10 жовтня ламав крісла. У суді жінка вину визнала та сказала, що більше такого не повториться.  У результаті розгляду цієї справи суд постановив звільнити її від адмінвідповідальності за малозначністю вчиненого правопорушення, обмежившись усним зауваженням.

Обидві постанови уже набрали законної сили.

Таким чином у цій скандальній історії суд покарав трьох матерів неповнолітніх хуліганів. І у рішеннях теребовлянської феміди усе логічно – ті, жінки, що прибули до суду та розкаялися у вчиненому, отримали попередження. А тій, що проігнорувала судове засідання, дістався штраф.

Олена РОМАНЮК

Коментувати

Попередня стаття

Нацкомісія підняла вартість холодної води для тернополян та по всій Україні

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 5 січня