На Гусятинщині спіймали чоловіка, який у заповіднику незаконно рубав дерева

заповідник Медобори

Працівники відділення поліції № 3 смт. Гусятин відкрили кримінальне провадження щодо мешканця Чортківського району. Підозрюваний вчинив злочин в лісомасиві району.

Про це сьогодні, 18 січня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Як встановили працівники територіального підрозділу поліції на території природного заповідного фонду чоловік 1964 року народження зрізав дерева породи вільха та ялина. Жодних дозвільних документів у нього не виявилося. У протиправному він зізнався.

Правоохоронці встановлюють суму завданих збитків.

Відомості про злочин слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 3 статті 246 Кримінального кодексу України – Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах.

Санкція передбачає штраф від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Триває слідство.

Читайте також:
Робота у Гусятині: свіжі вакансії за січень

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 18 січня

Наступна стаття

Вбивцю 19-річної дівчини з Теребовлянщини засудили до довічного ув’язнення