3,15 проміле: у Козівській ОТГ спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?

драгер, алкотестер

Козівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 18 жовтня 2021 року у селі Мала Плавуча Козівської ОТГ. В обідню пору, близько 13.30, працівники поліції виявили водія автомобіля “Ауді 80”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 3,15 проміле, що майже у 16 разів більше допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

У судове засідання кермувальник не з’явився. Причини неявки не повідомив. Тож справу розглянули без його присутності на засіданні.

Досліджуючи матеріали справи, Козівський районний суд звернув увагу на наступне. Вказаний водій притягувався до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП за порушення, вчинене 20 жовтня 2020 року – тоді він у стані алкогольного сп’яніння вчинив ДТП.

Повторно нетверезим за кермом він попався 18 жовтня 2021 року. Тобто між першим і другим порушенням минуло 1 рік і 2 дні.

Тому суд прийшов до висновку, що водія автомобіля “Ауді 80” слід притягнути до відповідальності не за ч. 2 ст. 130 КУпАП, а за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Козівський районний суд 12 січня постановив водія автомобіля “Ауді 80” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Але неприємності для кермувальника “Ауді” на цьому не завершуються. Наразі у Козівському районному суді стосовно нього перебувають на розгляді іще три адміністративні справи – за дрібне хуліганство, за вчинення ДТП і за втечу з місця ДТП. Розгляд цих справ запланований на середину лютого.

Читайте також:
У Козові водій обматюкав поліцейських і не отримав штрафу за п’яну їзду

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 2 лютого

Наступна стаття

У Підгайцях загинув чоловік: поліцейські назвали причину смерті