За п’янку і за хабар: на Бучаччині водій отримав два штрафи по 17000 грн

На Бучаччині водій запропонував поліції 300 євро за нескладання на нього протоколу за п’яну їзду. Пропозиція обернулась відкриттям кримінальної справи, судом та штрафом.

Про це йдеться у вироку Бучацького райсуду від 8 лютого 2022 року. Фігурант справи – уродженець с. Пишківці Бучацького району, із середньою освітою, непрацюючий, раніше не судимий.

Як випливає із матеріалів справи, випадок трапився 26 листопада 2021 року близько 21-ї години у селі Медведівці, що на Бучаччині. Тоді поліція зупинила водія  автомобіля «Фольксваген Пассат» за порушення правил дорожнього руху, а під час спілкування запідозрили, що водій може перебувати у стані сп’яніння.

Відтак запропонували йому пройти огляд, однак той відмовився і запропонував їм 200 євро за непритягнення до адмінвідповідальності. Поліцейські попередили про кримінальну відповідальність за такі дії, почали складати адмінпротокол, а водій почав пропонувати уже 300 євро.

Такі “домовленості” були кваліфіковані органом досудового слідства за ч. 1 ст. 369 КК, тобто пропозиція службовим особам неправомірної вигоди за не вчинення службовими особами в інтересах того, хто пропонує, дій з використанням наданого їм службового становища.

17 січня 2022 року обвинувачений пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою. 8 лютого суд її затвердив. Він визнав водія винним та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу. Наразі вирок законної сили не набрав.

Окрім того, водія притягли до адмінвідповідальності за п’яну їзду. Так, постановою суду від 10 січня 2022 року його визнали винуватим у вчиненні правопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП та присудили 17000 штрафу з позбавленням права керування на рік.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій з Києва потрапив у ДТП і отримав 51000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На Зборівщині водій ВАЗу за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу

Наступна стаття

Ремень генератора: как выбрать и где купить