У Тернополі п’яний водій з Києва потрапив у ДТП і отримав 51000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 14 листопада 2021 року у місті Тернополі. Вранці, близько 10.00, на вулиці 15 Квітня трапилася дорожньо-транспортна пригода за участі легкових автомобілів “Шкода” і “Форд Фокус”.

Патрульні, які проїжджали даною вулицею, зупинилися і запитали учасників ДТП чи ті уже викликали поліцію. У відповідь один з водіїв пояснив, що зіткнення щойно трапилося і ще не встигли звернутися на лінію 102.

Далі при спілкуванні патрульні запримітили, що водій автомобіля “Форд Фокус” перебуває за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння. Відтак, попросили документи на перевірку і запропонували водієві “Форда” пройти огляд у медичному закладі.

Кермувальник “Форда”, житель Києва, від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння у встановленому законом порядку відмовився.

І як виявилося, киянин впродовж року уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезе водіння.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Цікаво, що протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) на водія “Форда” не складали, а це означає, що аварію було вчинено кермувальником (кермувальницею) автомобіля “Шкода”.

У судове засідання водій “Форда” не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому суд розглянув справу за відсутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з місця події, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Форд Фокус” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає безоплатну конфіскацію авто, але “Форд Фокус” належить дружині порушника, а інших авто у нього у власності немає. Тому цього додаткового покарання у даному випадку не застосували.

Постанова судді 24 січня набрала законної сили.

Читайте також:
4,42 проміле: на Об’їзній Тернополя п’яний водій виїхав на зустрічну і скоїв ДТП

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 7 лютого

Наступна стаття

Голови ОТГ Тернопілля підписали договір про співпрацю щодо закупівлі соку для навчальних закладів