У Тернополі п’яний водій з Козівського району давав поліції 300 доларів хабаря. Що йому за це було?

У Тернополі патрульні поліцейські зупинили автівку через порушення правил дорожнього руху і запідозрили, що її водій – п’яний.

Той запропонував розійтись і нічого не документувати за 300 доларів, однак спроба домовитись завершилась кримінальною справою та штрафом.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 10 лютого 2022. Фігурант справи – уродженець села Дибще Козівського району, із середньою освітою, працює водієм.

Як випливає із обвинувального акту, 19 вересня 2021 року о 5.30 поліція зупинила біля залізничного вокзалу водія “Мерседеса” через неосвітлений задній номерний знак. Під час спілкування поліцейський почув від нього стійкий запах алкоголю та запропонував пройти огляд на стан сп’яніння, однак він відмовився. Тож йому повідомили, що на нього складуть протокол за ч.1 ст. 130 КУпАП.

Тоді водій запропонував домовитись, розійтись і нічого не документувати. Поліцейські відмовились і повідомили, що такі дії тягнуть за собою кримінальну відповідальність. Утім водій витягнув 300 доларів і дав їм. Як результат – його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто надання службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду дії з використанням службового становища.

10 лютого обвинувачений пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою, яку суд тоді ж затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

А ось притягнути до адмінвідповідальності за п’яну їзду чоловіка не вдалось. Так, постановою Тернопільського міськрайонного суду від 5 листопада його визнали винуватим у вчиненні порушення за ч.1 ст. 130 КУпАП та присудили 17000 гривень штрафу з позбавлення права керування на рік. Однак він подав апеляцію та виграв через відсутність, на думку суду, належних та допустимих доказів вчинення ним цього адмінправопорушення.

Читайте також:
За п’янку і за хабар: на Бучаччині водій отримав два штрафи по 17000 грн

Коментувати

Попередня стаття

У Заліщицькій громаді за 3,7 млн грн відремонтують дорогу до села Зелений Гай

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 21 лютого