Житель Бережан за незаконну вирубку дерев отримав 17000 грн штрафу

Бережани ліс

У Бережанах судили чоловіка, що незаконно зрізав у лісі 9 дерев на паливо. Винуватець пішов на угоду з прокуратурою та отримав штраф.

Про це йдеться у вироку Бережанського районного суду. Фігурант справи – з середньою освітою, одружений, пенсіонер, інвалід 3-ї групи, непрацюючий.

Як вбачається із  матеріалів справи, 24 листопада 2021 року обвинувачений попросив своїх трьох знайомих допомогти привезти йому заготовлені дрова із лісу. Чоловіки, не будучи обізнаними про злочинний умисел, погодились.

Відтак обвинувачений взяв дві бензопили і на власному авто“ЗИЛ 131” вирушив із знайомими до лісу, що поблизу села Волиця Нараївської громади. Там спиляли 9 живих буків. Дерева розпиляли на колоди та мали завантажити на автівку, однак були зупинені поліцією.

Такі дії чоловіка були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 246 КК, як незаконна порубка дерев у лісах, що заподіяло істотну шкоду.

Надалі, у січні 2022 року, фігурант справи пішов на угоду про визнання вини з прокуратурою. 4 березня суд її і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим та присудив узгоджене покарання. Йдеться про 17000 гривень штрафу. Також суд сказав стягнути з обвинуваченого майже 4 118 грн за проведені експертизи.

Вирок уже набрав законної сили.

Читайте також по цій темі:
Авто забрали на арештмайданчик: жителя Бережан спіймали на незаконній рубці лісу

Коментувати

Попередня стаття

За три тижні на Тернопільщині перевірили документи у 15000 осіб, 5000 чоловіків отримали повістки

Наступна стаття

На війні загинули троє воїнів з Бережанщини