На Зборівщині п’яний водій потрапив у ДТП і намагався уникнути відповідальності

Зборівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, 24 січня цього року на 20-му кілометрі автодороги Тернопіль – Львів – це неподалік від села Озерна трапилася дорожньо-транспортна пригода за участі автомобілів “Мазда 6” і “Мерседес”.

Водій “Мазди” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події він відмовився. Пояснив, що готовий пройти огляд лише у медичному закладі. Але, приїхавши у лікарню, і там відмовився від огляду.

Отож, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Мазди” своєї провини не визнав. Пояснив, що за кермом був його батько. Мовляв, після ДТП батько пішов додому, а він залишився на місці події. Далі виник конфлікт з водієм “Мерседесу” та його пасажиром, які й викликали патрульну поліцію.

Втім, ці заперечення суд розцінив як бажання уникнути відповідальності за скоєне порушення. З відеозапису з місця події, вбачається, що чоловік поводив себе як водій автомобіля “Мазда 6”, і надавав пояснення, які спрямовані на ухилення від відповідальності, але при цьому жодним чином не вказав, що за кермом був його батько.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Зборівський районний суд постановив водія автомобіля “Мазда 6” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і двічі подавав апеляційну скаргу. У першому випадку йому відмовили у розгляді скарги у зв’язку з пропуском строків її подання. У другому випадку Апеляційний суд прийняв скаргу до розгляду, вважаючи, що апелянт пропустив передбачені законом строки подання через поважні причини.

Але, розглянувши скаргу, Апеляційний суд постанову суду першої інстанції залишив без змін, вважаючи, що пояснення водія спрямовані лише на те, аби уникнути відповідальності за скоєне порушення.

Читайте також:
У Бучачі водій хотів відмазатися від двох штрафів за п’яну їзду. Що з того вийшло?

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Тернополі: 10 вакансій липня із найбільшою зарплатою

Наступна стаття

У Шумську шахраї видурили у переселенки майже 15000 гривень