У Чорткові судили чоловіка, який приніс у поліцію 1000 доларів хабаря

долари

1000 доларів хабаря запропонував чоловік поліцейським, аби ті не надсилали адмінпротоколи, складені на його родича, до суду. За такі дії чоловік і сам потрапив на лаву підсудних.

Про це йдеться у вироку Чортківського районного суду. Фігурант справи – з повною середньою освітою, не працює, раніше не судимий, одружений, на утриманні троє малолітніх дітей, пише Тернополіс.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 23 лютого 2022 року о 9-й ранку в Чорткові біля відділку поліції. Тоді обвинувачений запропонував чортківським поліцейським, які  кілька днів тому склав  адмінпротокол за п’яну їзду на його родича, 1000 доларів хабаря за не надсилання протоколів до суду.

Такі дії чоловіка були згодом кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369, як пропозиція службовій особі надати неправомірну вигоду за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Надалі, ще на етапі досудового слідства, чоловік пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою, яку суд у квітні і затвердив. Він визнав фігуранта винуватим у вчиненні злочину та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу. Вирок уже набрав законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

У Бережанах на парковці трапилася ДТП: молода жінка отримала важкі травми

Наступна стаття

У Бучачі судили жінку, яка продавала незаконно виготовлений алкоголь