У Бережанах п’яний водій “Шкоди” в’їхав у припаркований “Ніссан”

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 9 червня 2022 року  у місті Бережани. Ввечері, близько 17:30, на вулиці Банковій водій автомобіля “Шкода Октавія” проявив неуважність і під час руху заднім ходом допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Nissan-Trail”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’янінні проводився у медичному закладі. Результат –  1,7 проміле, що в 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні адвокат водія “Шкоди” просила закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю складу порушення. Мовляв, працівниками поліції не зафіксовано факту керування транспортним засобом особою, яку притягують до відповідальності.

У працівників поліції справді не виявилося відео, де було б зафіксовано за кермом водія “Шкоди”, оскільки вони прибули на місце уже після скоєння ДТП. Але натомість правоохоронці представили до суду відеозапис, на якому зафіксована розмова, і на якому водій “Шкоди” зізнається, що він справді перебував за кермом і спричинив аварію. Те ж саме підтвердила і потерпіла водійка “Ніссану”.

Втім, дослідивши матеріали, Бережанський районний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавія” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із таким рішенням і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд не задовільнив скаргу і залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
У Шумську спіймали п’яного росіянина за кермом авто і дали йому 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Бучачі: свіжі вакансії за грудень

Наступна стаття

Шкарпетки чоловічі: як обрати та де купити