Заліщицькі поліцейські на городі спіймали п’яного водія мотоблоку. Що йому за це було?

мотоблок

Заліщицький районний суд розглянув справу щодо чоловіка, на якого поліцейські склали адміністративний протокол за нетверезе керування мотоблоком.

Як зазначається в адміністративному протоколі, факт порушення було зафіксовано у селі Садки Товстенської територіальної громади.

На вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія мотоблоку “Зубр”. Чоловік перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія на місці зупинки транспортного засобу. Драгер показав результат 2,03 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

Керманич з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).

У судовому засіданні чоловік своєї провини не визнав. Пояснив, що того дня виконував сільськогосподарські роботи на городі, використовуючи мотоблок. Земельна ділянка, на якій працював, знаходиться позаду будинку і не межує з автошляхами державного чи місцевого значення. По вулиці Центральній, як вказано у протоколі, не здійснював руху і не мав наміру це робити. Виїхав мотоблоком на вказану вулицю виключно лише на вимогу поліцейських. Чоловік стверджував, що не був учасником дорожнього руху, а відтак не вчиняв порушення, в якому його звинувачують.

З відеозаписів, долучених до матеріалів справи, вбачається, що чоловік справді рухався мотоблоком по городі і виїхав на вулицю на вимогу працівника поліції.

Відтак, Заліщицький районний суд постановив закрити провадження у справі щодо водія мотоблоку у зв’язку з відсутністю в його діях порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі внаслідок ДТП загинула 66-річна жінка

Коментувати

Попередня стаття

У місті Монастириська горів житловий будинок (ФОТО)

Наступна стаття

Сергій Надал: З початку квітня на передову відправили більше 2000 комплектів літньої військової форми