Варшава: цікаві місця, які варто побачити туристам

Ринкова площа

Варшава – одне з найкрасивіших міст Європи. Щороку польську столицю відвідують майже мільйон туристів і це не дивно. Подивитися тут і справді є на що.

Саме тому пропоную вам ознайомитися з місцями, які однозначно треба відвідати у Варшаві.

Ринкова площа

Це своєрідне серце Варшави, в якому вирує справжнє розмірене життя. Барвисті фасади будинків, затишні кав’ярні, тисячі квітів та низькорослих дерев – усе це створює неймовірну атмосферу. Доповнюють її унікальні карети та на різний манір оздоблені коні.

Старе Місто

Або як його називають місцеві, Старе Място. Це неймовірна частинка Варшави, яка передає весь колорит та історію життя, що вирувала тут кілька століть тому. Чого лише вартує приголомшлива архітектура, якою можна милуватися годинами.

До слова, наймолодша будівля, яка є в цьому районі, була зведена лише минулого століття.

Старе Місто

Вілянівський палац

Хочете перенестися на кілька століть у минуле, відчувши себе графом чи графинею? Тоді вам у Вілянівський палац. Будівлю в ХVII столітті звели, дотримуючись всіх правил бароко. Королівська резиденція і досі не втратила величі. Ба більше, сьогодні її доповнює неймовірний сад, який облаштований на території палацу.

Вілянівський палац

Музей Війська Польського

Попри те, що Польща – не вельми войовнича держава, її військо має чим здивувати. Це підтверджує Музей Війська Польського, який знаходиться в одній будівлі з Національним музеєм. Тут можна побачити різноманітні обладунки, зброю тощо. Деяким експонатам понад 600 років.

Музей Марії Кюрі

Саме Марія Складовська-Кюрі стала першою жінкою, яка отримала Нобелівську премію. Ба більше, вона – єдина жінка (і до того ж уродженка Польщі), яка стала лауреатом в двох напрямках – з хімії та фізики. Саме тому науковицю поляки вважають своєрідним народним символом.

 Лазенковський парк

Це одне з найулюбленіших місць короля Польщі Понятовського. І не дивно, адже місцина схожа на справжній рай на Землі. Окрім неймовірних зелених насаджень тут є численні водойми (річки, джерела та озера), а також будинки – справжнє диво архітектури, зведені ще у XVIII столітті.

Лазенковський парк

Кондитерська А. Блікле

Дітям та любителям солодощів присвячується… Кондитерська А. Блікле відома не лише на всю Польщу, але й далеко за її межами. І це не дивно, адже дім солодощів працює з далекого 1869-го року. Відвідувачі можуть не лише придбати та поласувати численними смаколиками, але й навчитися їх готувати. Так, кілька разів на місяць пекарі проводять майстер-класи.

POLIN – музей історії польських євреїв

Інтерактивний музей у Варшаві відкрили в 2013-му році. Відкриття приурочили 70-й річниці повстання Варшавського гетто. Сама будівля є класичним представником сучасної архітектури, адже вдало компонує в собі скло та бетон. До слова, саме POLIN у 2016-му році отримав звання кращого музею в Європі.

Мультимедійний парк фонтанів

Це одне й найцікавіших місць для туристів, яке відвідують як вдень, так і в темну пору доби. І це не дивно, адже з настанням ночі фонтани перетворюють на неймовірне мультимедійне шоу, яке зачаровує всіх і кожного.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Варшава: 15 цікавих фактів про столицю Польщі

Коментувати

Попередня стаття

У Ланівцях водій “Москвича” на пішохідному переході збив 87-річну жінку

Наступна стаття

На трасі Львів – Тернопіль смертельна ДТП: загинуло двоє людей (ФОТО)