У Польщі засудили власницю фірми, яка вивезла у ліс тіло померлого українця

У Польщі засудили власницю фірми, яка не викликала лікарів своєму співробітнику-українцю і згодом викинула його тіло у ліс. 

Рішення у цій справі у четвер, 8 травня, прийняв районний суд у Новому Томишлі, інформує Тернополіс з посиланням на inpoland.net.pl.

Згідно з вироком, Гражину Ф., звинувачену у ненаданні допомоги та ненавмисному заподіянні смерті Василя Чорнея, засудили до 1 року та 10 місяців позбавлення волі.

У прес-службі Окружного суду в Познані повідомили, що суд також наклав на жінку восьмирічну заборону на ведення підприємницької діяльності та обіймання посад, пов’язаних із працевлаштуванням працівників.

У цій справі також вирок почув громадянин України, який допомагав польській бізнесменці у вивезенні свого померлого співвітчизника у ліс.

Суд визнав обвинуваченого українця винним та призначив йому штраф у розмірі 8 000 злотих.

Нагадаємо, інцидент трапився у червні минулого року. 36-річний Василь Чорней з Івано-Франківщини працював на фірмі, яка займається виробництвом домовин у населеному пункті Новий Томишль (Великопольське воєводство).

У день смерті йому стало зле на робочому місці, він втратив свідомість. Але власниця підприємства заборонила викликати лікарів, наказала усім робітникам йти додому.

Тіло українського заробітчанина виявили наступного дня за понад 100 кілометрів від його місця роботи.

Коментувати

Попередня стаття

Триденне потепління: якої погоди очікувати українцям на вихідні

Наступна стаття

Сьогодні вночі у Тернополі вбили іноземного студента