УЕФА назвав дати та міста проведення матчів Ліги Європи та Ліги чемпіонів

УЄФА офіційно визначився з тим, як будуть дограні Ліга Чемпіонів та Ліга Європи цього сезону.

Матчі починаючи з чвертьфіналів відбудуться у форматі турніру з 8-ми клубів 10-21 серпня, повідомляє сайт УЕФА. Відповідні рішення прийняті сьогодні, 17 червня, під час відео конференції УЕФА.

Ліга чемпіонів

Провести матчі цього турніру вирішили в одному місті – Лісабоні. Головний європейський трофей розіграють у столиці Португалії у стислому нокаут-турнірі з 12 по 23 серпня.

А перед цим 7-8 серпня зіграють ще матчі 1/8 фіналу. Загалом на цій стадії ще не зіграні чотири матчі: «Баварія» – «Челсі» (3:0 на користь «Баварії» після першої гри); «Барселона» – «Наполі» (1:1 після першої гри); «Манчестер Сіті» – «Реал» (2:1 після першої гри); «Ювентус» – «Ліон» (0:1 після першої гри). Щоправда, наразі іще не вирішено чи ці матчі відбудуться на стадіонах команд-господарів чи також у Португалії.

Етапи 1/4 фіналу та півфінали складатимуться з одного поєдинку, а не двох.

Ось розклад турніру:

  • 7-8 серпня – 1/8 фіналу
  • 12-15 серпня – чвертьфінали
  • 18-19 серпня – півфінали
  • 23 серпня – фінал

Ліга Європи

Матчі плей-офф, починаючи з чвертьфіналів, проведуть з 10-го по 21 серпня в чотирьох німецьких містах: Дуйсбурзі, Гельзенкірхені, Дюссельдорфі та Кельні. Кельн прийматиме фінал Ліги Європи 21 серпня.

Донецький «Шахтар», який повинен ще зіграти матч-відповідь проти німецького «Вольфсбурга», проведе його в Харкові. Але не виключено, що гра відбудеться в Києві, де наразі базуються «гірники». Попередня дата матчів цієї стадії 5-6 серпня.

Як і Лізі Чемпіонів, починаючи з чвертьфіналів, команди у Лізі Європи гратимуть тільки один матч. Таке ж виключення зробили і для пар «Інтер» – «Хетафе» та «Рома» – «Севілья», адже ці команди через коронавірус не змогли зіграти навіть перші ігри. Тому в 1/8 фіналу вони зіграють лише один матч на нейтральному полі в Німеччині.

Ось розклад турніру:

  • 5-6 серпня – 1/8 фіналу
  • 10-11 серпня – чвертьфінали
  • 16-17 серпня – півфінали
  • 21 серпня – фінал

Читайте також:
Рішення прийнято: тернопільська Нива виходить у першу лігу

Коментувати

Попередня стаття

Невтішний прогноз: близько 30% рестораторів припинять свою роботу

Наступна стаття

У селі Кам’янки другий день поспіль смертельна аварія – загинув 48-річний водій BMW (ФОТО)