Як потрапити на матч Україна – Англія у Римі і для кого це можливо?

Україна - Англія, Євро-2020, Рим

Потрібно пройти «сім кіл пекла», і наявність квитка їх абсолютно не полегшать.

Учора збірна України в історичному поєдинку перемогла команду Швеції і вперше в історії вийшла до чвертьфіналу Євро, де зустрінеться з командою Англії. Цей матч відбудеться у Римі третього липня о 22.00 за київським часом. Та потрапити на стадіон в Італії для українських уболівальників буде дуже непросто.

Офіційний сайт УЄФА наводить перелік головних вимог для подорожі до столиці Італії. У матеріалі зазначається, що інформація може будь-якої миті змінитися залежно від новин від УЄФА або місцевої влади.

Чек-лист для подорожі

  1. Переконайтеся, що вам дозволено в’їзд до Італії.

В’їзд до Італії з країн із високою захворюваністю заборонений. Актуальний список країн і можливі винятки є на сайті Міністерства охорони здоров’я Італії. У деяких випадках для країн і територій із низьким епідеміологічним ризиком щодо окремих вимог може бути зроблено виключення.

  1. Перевірте вимоги для в’їзду зі своєї країни.

Будь-який подорожуючий до Італії має надати негативний тест на COVID-19, зроблений не раніше ніж за 48 годин до в’їзду до Італії.

  1. Заповніть до поїздки декларацію про здоров’я.

Вимоги для подорожуючих із країн із переліку E (до якого входить Україна), розміщені на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я Італії.

Однак перш ніж покладатися на наведену інформацію та вирушати в поїздку, обов’язково потрібно перевірити поточну ситуацію на сайтах місцевих і національних органів влади. Подорожуючі з-за кордону повинні будуть дотримуватися чинних на той момент обмежень та вимог італійської влади до перетину кордону. Для власників квитків послаблень не буде. В’їзд до Італії з деяких країн може бути закритий зовсім.

Уболівальники, які планують прибути в Італію з України

Поїздки з України до Італії без поважної причини наразі заборонено, але є винятки. Детальну інформацію можна знайти на офіційному сайті уряду.

Це означає, що вболівальники з України не зможуть прибути до Італії на матч, якщо тільки їх не стосується виняток на поїздки з поважної причини.

У списку винятків: робота, навчання, за станом здоров’я, абсолютна терміновість і повернення до місця проживання.

Уболівальники, які планують прибути в Італію з Великої Британії

Ті, хто прибувають із Великої Британії, або ті, хто відвідував Велику Британію в останні 14 днів, повинні пройти після приїзду до Італії п’ятиденну самоізоляцію. Після закінчення цього терміну вони можуть вийти з неї, здавши негативний експрес-тест на антиген або молекулярний тест на COVID-19 (мазок). Детальну інформацію можна знайти на офіційному сайті уряду.

Це означає, що вболівальники, які прибудуть до Італії з Великої Британії після 28 червня, також не встигнуть відвідати чвертьфінальний матч Євро-2020 в Римі 3 липня.

Отож, уболівальники і України, і Англії, якщо тільки вони не проживають нині на території Італії, жодним чином не зможуть потрапити на гру. Є мінімальна надія, що італійська влада в останній момент пом’якшить ці вимоги, отож, будемо чекати на офіційні повідомлення.

Тому наразі нашій команді у римському матчі проти Англії варто сподіватися хіба що на підтримку тих українських громадян, які зараз живуть та працюють в Італії…

Читайте також:
День на Євро – 30 червня: результати, анонси і всі чвертьфінальні пари

Коментувати

Попередня стаття

Чортківський поліцейський, який попався на хабарі, отримав 34000 гривень штрафу

Наступна стаття

“Бучачагрохлібпром” споруджує два корівники та доїльні комплекси