День на Олімпіаді — 30 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Михайло Романчук

Михайло Романчук приніс Україні четверту бронзову медаль

В України четверта нагорода на Олімпіаді, але вдалим нинішній день на Іграх для нас не назвеш. Та склалося, як склалося, і деякі «експерти» встигли нарікти першу третину Олімпіади провальною для наших спортсменів.

Хоча за кількістю нагород наша команда нині посідає 17 місце. Тоді як білоруси, з хваленим спортом від «бацьки»-хокеїста, поки не виграли жодної, а сусіди-поляки зі своїми мільярдними вкладеннями в зали і стадіони, наразі з одною срібною медаллю. Вони поки тихо мріють про наші «провали»…

Результати 29 липня

А невдалим четвер став передусім через несподіваний виліт тенісистки Еліни Світоліної, яка програла в двох сетах чешці Вондрушовій. Еліна на рівних грала з суперницею тільки кілька стартових геймів, а далі далася взнаки втома після виснажливих стартових матчів. Тепер Еліна зіграє в поєдинку за бронзу.

На більше сподівалися ми й у басейні від Михайла Романчука, однак наш спортсмен був змушений реагувати на кілька ранніх швидкісних випадів від суперників на дистанції 800 м вільним стилем. На фініші, очевидно, це далося взнаки, і українець пропустив вперед американця Фінка та італійця Палтріньєрі. Бронза від Михайла і є єдиною нагородою сьогоднішнього дня. Він ще змагатиметься на коронній дистанції 1500 м, і ось там він головний фаворит навіть у букмекерів.

Відзначимо і ще одну подію дня – дебют на Іграх лідера боксерської збірної України Олександра Хижняка. У першому поєдинку в категорії до 75 кг Олександр – до речі, перший номер олімпійського рейтингу – буквально знищив суперника з Японії і вийшов до чвертьфіналу.

Головні надії 30 липня

У п’ятницю також маємо кілька медальних шансів. О 5.25 розпочне боротьбу зі стадії чвертьфіналу наша чоловіча команда з фехтування на шпагах. У її складі вже призер нинішніх Ігор Рейзлін, екс-чемпіон світу Нікішин і призер першості планети Свічкар. Наша збірна – срібний призер і останнього чемпіонату світу, і весняного етапу Кубка світу. Перший поєдинок – проти китайців. Дуже сильний суперник, але на Олімпіаді інших і нема. Наші безумовно сильніше, але їм ще треба це довести.

Ще раніше від фехтувальників – о 3.00 – розпочне другу кваліфікацію Олена Костевич у стрільбі з пістолета на дистанції 25 м. У випадку подолання кваліфікації, фінал для нашої стрілкині запланований на 8.00.

Сподіваємося ми і на Якова Хаммо у найважчій ваговій категорії дзюдо. Наш спортсмен – дуже талановитий і здатний піднести сюрприз. Високий рейтинг дозволяє йому стартувати з 1/8 фіналу, і перший свій поєдинок він проведе близько 6.30 ранку за київським часом.

Інші події

Серед інших подій на Оліміпаді відзначимо завтрашній старт «королеви спорту» легкої атлетики, де збірна України представлена найширше. Відразу низка наших спортсменів (у тому числі і нардеп Ольга Саладуха у потрійному стрибку) стартують у попередніх змаганнях. Спробує кваліфікуватися в фінал на 1500 метрів і плавець Олександр Романчук. Старт його попереднього запливу о 14.40.

Медальний залік на вечір, 29 липня:

таблиця медалей, Олімпіада

таблиця медалей, збірна України

Читайте також:
День на Олімпіаді — 29 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Ланівцях: що пропонують у липні та скільки обіцяють платити

Наступна стаття

На Зборівщині підприємець продав без ліцензії кілька літрів солярки і отримав 17000 грн штрафу