День на Олімпіаді — 31 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Еліна Світоліна на Олімпіаді у Токіо

Еліна Світоліна у суботу побореться за бронзу

П’ятниця – уже третій безмедальний для України день на Олімпіаді. Причому в перші змагальні години ми позбулися головних шансів.

Однак були на Іграх 30 липня і позитивні для нас моменти.

Результати 30 липня

А найближчим до медалі в Токіо того дня був наш суперважковаговик Яків Хаммо в дзюдо. Розпочавши змагання з впевненої перемоги над спортсменом з Румунії, у чвертьфіналі Хаммо протистояв японець. Важкий поєдинок визначив переможця лише в додатковий час, і ним став господар Ігор.

Далі Яків пішов через втішне коло, переміг узбека і отримав шанс боротися в бронзовому фіналі. Там опонент був дуже серйозний – лідер світового рейтингу із команди РОК, якому Хаммо, на жаль, також програв. У нього 5 місце.

Інші наші шанси на медалі «згоріли» на самому початку. Чоловіча команда з фехтування на шпагах програла чвертьфінальний матч китайцям – 35:45. Після чого виступала вже в сітці за 5-8 місця, ставши шостою. Не пройшла кваліфікацію і уславлена стрілкиня Олена Костевич.

З позитивних моментів дня насамперед відзначимо те, що наші плавці Михайло Романчук і Сергій Фролов пробилися до фіналу на дистанції 1500 м вільним стилем. Михайло знову з кращим часом. Фінал у цьому виді програми запланований на ранок неділі. Пробився до наступної стадії на 50 м вільним стилем і наш 19-річний плавець Владислав Бухов. Його час – 21,73 с – особистий рекорд і п’ятий результат загалом у всіх запливах.

Головні надії 31 липня

У суботу в нас лише єдиний медальний шанс – матч за 3 місце Еліни Світоліної в тенісі. Суперниця – 15-ий номер олімпійського посіву Єлена Рибакіна із Казахстану. Ця гра розпочнеться другим заходом на центральному корті, отож, орієнтовно близько 11.00.

Інші події

Знову низка спортсменів стартує у легкій атлетиці. Та головна наша увага буде прикута до Анни Рижикової, яка побіжить у попередньому забігу на 400 м з бар’єрами. Її старт розпочнеться о 3.08. У цьому виді виступають ще дві українки: Ткачук стартує в своєму забігу о 3.00, а Миколенко – о 3.16.

Повболіваємо ми і за Владислава Бухова. Він спробує з півфіналу на дистанції 50 м вільним стилем вийти до фіналу. Старт його запливу о 5.16.

Медальний залік на вечір, 29 липня:

таблиця медалей, Олімпіада у Токіо, 30 липня

Олімпіада, таблиця медалей

Читайте також:
День на Олімпіаді — 30 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Підгайцях: що пропонують у липні та скільки готові платити

Наступна стаття

Робота у Теребовлі: що пропонують наприкінці липня та скільки платять