День на Олімпіаді — 1 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Еліна Світоліна, Олімпіада, бронза

У суботу наша збірна не залишилася без нагород на Олімпійських іграх. На медаль, фактично, претендувала лише Еліна Світоліна, і вона її виборола. Вперше – за всю історію українського тенісу.

Результати 31липня

Еліна витягнула дуже важкий поєдинок за третє місце проти Рибакіної із Казахстану. Суперниця відразу захопила ініціативу – 6:1, 3:1. І у цей, практично «мертвий» момент, Еліна знайшла в собі сили врятувати сет – 6:6 і 7:5 на тай-брейку.

Та до хепіенду було ще далеко – суперниця знову повела 3:0, але далі Світоліна перевернула матч на 180 градусів. Вона виграла кілька геймів поспіль і вже вона вигравала 5:4 на своїй подачі.

Проте матчбол реалізувала зі спроби сьомої. Та добре те, що добре закінчується. Це вже п’ята бронзова нагорода на Олімпіаді для України. Пора змінювати драгметал!

Щодо інших подій дня, то вирізнити особливо і нема що. Шкода Владислава Бухова, який у півфіналі проплив 50 м вільним стилем за 21,83 с і посів 11 місце. Своєму ж часу з попереднього запливу Бухов програв 0,1 с. А до фінальної вісімки не вистачило 0,05 с…

Відзначимо також вихід до півфіналу з гарним часом наших надій легкої атлетики в бігу на 400 метрів з перешкодами – Анни Рижикової і Вікторії Ткачук. Обидві виграли свої забіги.

Головні надії 1 серпня

А ось у неділю нам є за кого вболівати. Вже о 4.44 на старт фінального запливу 1500 м вийдуть Михайло Романчук (він вже виграв бронзу на дистанції 800 метрів) і Сергій Фролов. Без зайвих слів зауважимо, що ця дистанція нині вважається найголовнішою в українському плаванні, а Романчук на ній – головний фаворит у букмекерів.

Інша наша надія – важкоатлетка Ірина Деха, яка о 14.50 розпочне змагатися в групі А категорії до 76 кг. У ній зібралися 4-5 суперниць, включаючи й Деху, які останнім часом демонструють приблизно схожі результати. Отож, в цій компанії можна як виграти золото, так і лишитися з «дерев’яною» медаллю. Побачимо…

Інші події

А ще того дня відбудеться чвертьфінальний боксерський бій Олександра Хижняка в категорії до 75 кг (о 6.18), кваліфікації Марії Бех-Романчук у стрибках у довжину (3.50), а Павла Коростильова — в стрільбі з пістолета (2.30). У бій також вступають борці (їх змагання стартують о 5.00, а в першій день виступлять Ленур Теміров і Алла Белінська).

Стартує завтра на Олімпіаді і єдина представниця Тернопільської області – бігунка на 3000 м з перешкодами Наталя Стребкова. Її попередній забіг розпочнеться о 3.40.

Медальний залік на вечір, 31 липня:

таблиця медалей, Токіо, Олімпіада

таблиця медалей, Токіо, Олімпіада

Читайте також:
День на Олімпіаді — 31 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Шумську: свіжі вакансії за липень

Наступна стаття

3,95 проміле – поблизу Бучача дуже п’яний водій скоїв ДТП