День на Олімпіаді — 2 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Олімпіада у Токіо

Перша срібна нагорода української збірної. На завершенні першого тижня Олімпіади в України шість нагород – одна срібна і п’ять бронзових.

Багато це чи мало важко сказати, але все пізнається в порівнянні, отож, в Ріо 5 років тому на цей момент в нашої команди було три медалі – дві срібні і бронзова. Так що йдем навіть з випередженням графіку. Нагадаємо, що Олімпіаду-2016 Україна завершила з 11-ма нагородами: 2 золоті, 5 срібних і 4 бронзові.

Результати 1 серпня

Серпень на Олімпіаді для нас почався з першого срібла. Від Михайла Романчука в плаванні всі чекали золота, однак, знову всі плани зіпсував американець Фінк, і його потужний фініш. Михайло було погнався за ним, обійшов німця, відірвався від італійця, але «зірково-смугастого» так і не наздогнав. Таким чином, Романчук став першим українським мультимедалістом Токіо – срібло і бронза.

Сподівалися ми і на медаль важкоатлетки Ірини Дехи, але з нею сталася спортивна трагедія. Йшовши на другому місці після першої вправи – ривка – вона отримала нульову оцінку в другій вправі – поштовху – так жодного разу і не штовхнувши штангу вагою 131 кг. Отож, в неї немає результату, а медалі розігрували інші.

Була в нас цього дня й позитивна несподіванка – кримський татарин Ленур Теміров в категорії до 60 кг з греко-римської боротьби переміг у двох стартових сутичках і вийшов до півфіналу. Там, на жаль, його шлях перетнувся з дворазовим чемпіоном світу і першим номером світового рейтингу Фумітою з Японії. Ленур поступився і завтра буде боротися за бронзову нагороду.

Змагалася сьогодні на Олімпіаді і єдина тернополянка Наталя Стребкова. У своєму кваліфікаційному забігу на 3000 м з перешкодами вона посіла 11 місце, загалом стала 35-ою, а до фіналу проходили 15 кращих.

Ну, а на завершення нашого міні-огляду наголосимо, що насправді в України вже не шість, а сім медалей. Боксер Олександр Хижняк виграв свій чвертьфінальний поєдинок у категорії до 75 кг, вийшов до півфіналу і тепер гарантовано отримає медаль. Запитання залишилося – яку саме?

Головні надії 2 серпня

У понеділок Україна буде мати один реальний шанс на медаль. Хочеться помилитися, але напевно крім Ленура Темірова ніхто до такої стадії не добереться. Його бронзовий фінал розпочнеться о 13.30.

Без особливих надій також сподіваємося на стрілків (їх кваліфікації розпочнуться о 2.30).

Інші події

З кваліфікаційних змагань зупинимося на легкій атлетиці – до фіналу спробує вийти наш перспективний метальник молота Михайло Кохан (він розпочинає кваліфікацію о 3.00), а бігунки на 400 м з бар’єрами Анна Рижикова і Вікторія Ткачук о 14.45 стартуватимуть у півфіналах. Розпочинають завтра змагання і наші веслувальники на байдарках і каное. Тут зосереджуємо увагу на чоловічій каное-двійці – українська пара в кваліфікації стартує о 4.13. А ще наші спринтерки на велотреку спробують пройти в наступне коло о 9.30.

Медальний залік на вечір, 31 липня:

таблиця медалей, Олімпіада в Токіо

таблиця медалей, Олімпіада 2021

Читайте також:
День на Олімпіаді — 1 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

Тендер на 2 мільярди: оголошено аукціон на ремонт дороги Підгайці – Теребовля – Гримайлів

Наступна стаття

Біля Скалата патрульні, щоб здобути відеодокази, переконали п’яного чоловіка сісти за кермо і трохи проїхатися