День на Олімпіаді — 6 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Анжеліка Терлюга

Після закінчення змагань Анжеліка Терлюга сказала: “Вибачте, що не золото”

Швидко пролетів час, і ось до завершення Олімпіади залишилося два повноцінні дні. Отож, склад збірної України витягає свої останні козирі.

На тлі завершення Ігор важливою стає кожна медаль, кожен виступ. Сьогодні наші спортсмени здобули ще дві нагороди – срібну і бронзову.

Результати 5 серпня

5 серпня 2021 р. – історичний день, адже на Іграх дебютувало карате. І схоже, що на Олімпіадах цей вид спорту буде представлений вперше і востаннє, адже в програмі олімпійського Парижу-2024 його, очевидно, вже не буде. І своїм шансом на олімпійську нагороду прагнуть скористатися троє українців – Терлюга, Горуна і Серьогіна.

В кожній ваговій категорії каратистів лише по 8-9 учасників – це кращі з кращих – отож, шлях до медалі не такий великий. Сьогодні боролася за нагороду Анжеліка Терлюга. Вона з першого місця вийшла з підгрупи у півфінал, там перемогла представницю Тайпеня, але, на жаль, поступилася у вирішальному бою представниці Болгарії – третя срібна нагорода нашої збірної.

А дев’ята бронза прийшла з веслувального каналу, де Людмила Лузан, навіть припустившись помилки на старті, зуміла наздогнати суперниць на 200-метрівці на каное і фінішувати третьою.

Дуже близькими були до нагороди українки сьогодні на велотреку. Обидві наші учасниці Старикова і Басова пройшли до фінальної шістки в кейрині, здолавши чвертьфінальну і півфінальну стадії. Однак у вирішальному заїзді тактика дівчат не спрацювала: Старикова – четверта, Басова – шоста.

П’яте місце у стрибках з жердиною посіла Марія Килипко. В легкій атлетиці у нас поки жодної нагороди, але ціла низка місць у топ-6.

Таким чином, після тринадцятого дня змагань Україна здобула 13 нагород: 1 золоту, 3 срібних і 9 бронзових. Це вже на дві більше (навіть не рахуючи віртуальних), ніж в олімпійському Ріо-2016. А ось якісно українці поки не добрали – 5 років тому було дві золоті медалі.

Хто може здобути ще бодай одну?  Насамперед нинішні герої відбіркових змагань. Боксер Олександр Хижняк у важкому півфінальному бою здолав філіппінця, а всі три наші стрибунки в висоту пройшли до фіналу, хоча й не менш драматично. Їх вирішальні змагання – у суботу, а хто ж змагатиметься завтра?

Головні надії 6 серпня

Насамперед звернемо нашу увагу на карате, адже завтра змагатимуться і Горуна, і Серьогіна. У Серьогіної змагання стартують о 6.00, а у Горуни – об 11.00. Фінальні етапи – після 13.00.

В передостанній день боротьби Україну представить Оксана Лівач, яка виступить в категорії до 50 кг. Вона – третій номер олімпійського посіву, а змагання тут розпочнуться о 5.00.

Звернемо увагу і на шість наших скороходів – по три у чоловіків і жінок. Чоловіки вже сьогодні за київським часом – о 23.30 (у Токіо 5.30 ранку завтрашнього дня) – вирушать на дистанцію 50 км спортивною ходьбою. Жінки підуть завтра о 10.30.

Відбіркові змагання ще триватимуть у художній гімнастиці, синхронному плаванні і веслуванні. Розпочне змагання в стрибках у воду з вишки (о 9.00) і наша юна «зірочка» цього виду спорту Олексій Середа.

Медальний залік на вечір, 5 серпня:

таблиця медалей, Олімпіада

таблиця медалей, Олімпіада

Читайте також:
День на Олімпіаді — 5 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

У Бучачі власник автомобіля зумів уникнути штрафу за п’яне ДТП

Наступна стаття

Опалювальний сезон під загрозою зриву через парламент та уряд