День на Олімпіаді — 7 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Олександр Хижняк

Український боксер Олександр Хижняк завтра у фіналі боротиметься за “золото”

Завтрашній останній повноцінний змагальний день Олімпіади буде, як завжди, дуже багатим на події. Ми очікуємо відразу кількох медалей для України, і значного прориву в командному заліку.

Хоча навіть сьогодні, в день певного затишшя, Україна змогла «розжитися» ще однією, 10-ою, бронзою.

Результати 6 серпня

Медаль, як і вчора, прийшла зі змагань у карате. Лідер збірної України, її капітан, Стас Горуна чудово і впевнено подолав відбіркову підгрупу й достроково вийшов до півфіналу. Та, на жаль, далі він натрапив на італійця Бузу і поступився — бронзова медаль.

Розраховували ми й на ще одну представницю карате Аніту Серьогіну, але вона залишилася третьою в групі і посіла підсумкове п’яте місце. Далекими від п’єдесталу були й наші майстри спортивної ходьби. А ось відбіркові змагання залишили нам надію на гучні завтрашні успіхи.

Анонс 7 серпня

Причому медальних шансів буде настільки багато, що відслідкувати всі не просто. Розпочнемо з основних — претендентів на золото. І несподівано цей список відкриває наша жіноча двійка в каное. Вона виграла сьогодні свій відбірковий заїзд і напряму пройшла до півфіналу. Головні суперниці — китаянки, а загалом із трійки призерок українок може викинути хіба що невезіння. Отож, півфінал наших дівчат стартує дуже рано – о 3.37, а можливий фінал — о 5.37.

Наступний наш шанс — боксер Олександр Хижняк. Кілька днів тому він вийшов до фіналу в категорії до 75 кг, отож, завтра о 8.45 вийде в ринг боротися за золото проти бразильця Соузи.

Ну, а третій наш шанс — тріо дівчат у стрибках в висоту, і особливо Ярослава Магучих, щодо якої букмекери приймають ставки на побиття світового рекорду. Готова наша спортсменка справді чудово, поборються за нагороди і її партнерки по команді — срібна призерка чемпіонату світу 2017 р. Юлія Левченко й Ірина Геращенко, яка виграла срібло на чемпіонаті в закритих приміщеннях уже цьогоріч. Старт стрибків о 13.35.

Крім того, у нас ще є кілька «маленьких» шансиків. Наприклад, борчиня Оксана Лівач спробує пробитися до бронзового фіналу в категорії до 50 кг. Для цього їй потрібно пройти втішну сітку — спочатку перемогти кубинку, а потім вже безпосередньо в сутичці за бронзу — американку. Перша сутичка Оксани стартує близько 5 ранку, наступна, у випадку перемоги, близько 13.30.

Наша юна «зірочка» Олексій Середа пройшов сьогодні до півфіналу стрибків у воду з 10-метрової платформи. Завтра о 4.00 розпочнеться друга відбіркова стадія, а можливий фінал – о 9.00.

Спробує захистити свій титул медаліста минулих Ігор п’ятиборець Павло Тимощенко. Перший його вид — плавання на 200 м — стартує о 8.36. Останній — біг зі стрільбою — о 13.30.

О 13.30 вступить у боротьбу наша збірна з синхронного плавання. Після обов’язкової технічної програми українки йдуть на 3 місці і спробують зберегти його й завтра.

Не будемо скидати із рахунків й інших наших веслувальників. Принаймні проанонсуємо їх півфінальні заїзди: для Павла Алтухова і Юрія Вандзюка півфінал розпочнеться о 3.44. Для жіночої байдарки-четвірки — о 4.16.

Повболіваємо завтра і за Олену Старикову — єдину нашу представницю в велотреку, яка залишилася на змаганнях. Вона завтра змагатиметься в 1/8 фіналу спринту — старт о 9.45.

Крім того, завтра змагатимуться ще українські представниці марафону і художньої гімнастики, але їх шанси на призові місця близькі до нуля.

Ось такий насичений очікується завтрашній день. Сподіваємося, що й не менш успішний для нас!

Медальний залік на вечір, 6 серпня:

таблиця медалей, Олімпіада-2020

таблиця медалей, олімпіада

таблиця медалей, Олімпіада

Читайте також:
День на Олімпіаді — 6 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

У Зборові біля автозаправки вітер повалив 5 дерев

Наступна стаття

На Гусятинщині чоловік виростив 1200 рослин маку, а житель Кременеччини – 1400