Дороги в кредит: “Укравтодор” узяв гроші на будівництво

ремонт доріг, новини Тернопільщини

“Укравтодор”, який раніше створив інтерактивну карту доріг України, підписав з державним Укрексімбанком угоду про фінансування оновлення доріг.

Перший транш складе 5,78 млрд грн, а загальна сума фінансування – 19,3 млрд грн. Про це повідомила пресслужба президента Володимира Зеленського, який був присутній під час підписання угоди.

“Незважаючи на карантинні заходи в нашій країні, найголовніше – що держава працює і разом з банківською сферою і будівельними компаніями будує кілометри доріг і “зшиває” нашу країну! Як я вже говорив, дороги, мости – це пріоритет”, – зазначив Зеленський після підписання угоди.

Відзначається, що завдяки зниженню облікової ставки НБУ процентна ставка по кредиту складе 10,5% річних.

“З підписанням угоди Укравтодор отримає перший транш у сумі 5,782 млрд грн за ставкою 10,5% річних, що на 2% нижче за передбачені Кабміном”, – зазначив голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер.

Зеленський також підкреслив, що програма “велике будівництво” – це імідж України як країни з сучасними і якісними дорогами, якою можна подорожувати. Також, за словами Зеленського, ця програма сприяє створенню нових робочих місць.

 

Коментувати

Попередня стаття

Польща відновила видачу віз для частини працівників з України

Наступна стаття

Хто отримає підвищену пенсію у травні

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *